«Det beste stedet å gjemme en død kropp er på side 2 av Googles søkemotor»

«Det beste stedet å gjemme en død kropp er på side 2 av Googles søkemotor»

Eier du en nettbutikk/nettside eller noe annet online? Da vil du nok helst ha flest mulig besøkede på din plattform. I et hav av mange andre som ønsker nøyaktig det samme som deg, så er det veldig enkelt å havne på side 2 av Google (og la oss være ærlige, ingen bruker side 2). Dette innlegget skal hjelpe deg med å forbedre din SEO, og forhåpentligvis hjelpe deg med å bli høyere rangert på Google! Kanskje du til og med kommer på førsteplass?

bildekilde: shorturl.at/aenK0

Hva er SEO?

SEO, eller søkemotoroptimalisering er å benytte metoder som fører til at en eller flere nettsider oppnår bedre synlighet, også kalt «ranking» i søkemotorene, som Google. Dette er det ene stedet du ikke har råd til å ikke bli sett. For oss i Norge er Google den mest brukte søkemotoren vi har og da er det spesielt viktig at du blir sett.

«Det beste stedet å gjemme en død kropp er på side 2 av Googles søkemotor»

Dharmesh Shah, Founder and Chief Technology Officer of HubSpot

Her er noen enkle tips for bedre SEO

  1. God relevant overskrift, undertittel, bildebeskrivelser og metabeskrivelser.
  2. Google leser både bilder og tekst, så relevante bilder er viktig.
  3. Finn ut hva slags ord folk faktisk søker på.
  4. Bruk et domenenavn. Ha helst .no om du ønsker å nå brukere i Norge.
  5. Ha en responsiv nettside.
  6. Ha relevante lenker og URL.
  7. SSL- sertifiserte nettsider scorer høyere.
  8. Skap en god brukeropplevelse som samsvarer med intensjonen bak søket.

Om nettsiden din allerede har blitt stemplet av Google som «dårlig» så burde du helst lage en ny nettside for å starte med blanke ark. Den gamle historikken vil bli slettet om man lager en ny nettside.

Google trends er et supert, gratis verktøy når det kommer til å velge søkeord, her gjelder det å ha mest mulig konkrete relevante søkeord. I Google trends kan du sammenligne søkeord for å se hvilket søkeord du burde satse på, og gir deg en rekke liknende ord. Finner du noe du absolutt har lyst til å være høyest rangert på, kan du betale for annonseplass (SEM), for å finne mer ut om SEM kan du lese dette innlegget.

Noen måter jeg har brukt SEO på bloggen min er å sørge for at overskriftene er relevante, bruker nøkkelord som er lette å søke opp og enkle, deler innleggene på LinkedIn og linker til andre blogger. Det er selvfølgelig mye mer man kan gjøre enn bare disse tingene, som nevnt ovenfor.

Hva er en god nettside?

En god nettside må inneholde bilder, video og gode titler. Tittelen må være lik nettadressen og inneholde ord du ønsker å bli rangert på. Teksten må være spennende og «dra» inn leseren. Ingen har tid eller lyst til å lese noe som ikke er interessant eller aktuelt. I tillegg må nettstedet laste inn raskt. Du kan sjekke din nettside´s hastighet her.

Hva med Google Analytics?

Bildekilde: shorturl.at/bds37

Google Analytics påvirker ikke direkte din SEO, men kan være et hjelpsomt verktøy fordi det hjelper deg med å finne ut av for eksempel hva dine besøkende gjør på nettsiden din (du kan lese mer om Google Analytics her, og gjennomføre noen hjelpsomme kurs!) Google Analytics hjelper deg med å finne en CTA (call to action) som er gull verdt for din SEO.

Siste tips- rett domenenavn

Sørg for at domenet ditt slutter med .no, Google prioriterer lokale domener framfor internasjonale. Derfor vil du vinne på å ha et domene med norsk tekst.

Kilder:

Sempro.no, 2021, https://www.sempro.no/nyheter/sokemotoroptimalisering-seo?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw-qeFBhAsEiwA2G7Nl4yNZdHYQ3Q3gtag-wHbHAVR2XEj6NEod_wRBrlp9RA3NwAjNaFq_hoC6PgQAvD_BwE

Blogg.markedspartner.no, 2021, https://blogg.markedspartner.no/markedsforerens-3-tips-til-bedre-seo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *