En enkel guide for hvordan implementere Google Analytics med Shopify

En enkel guide for hvordan implementere Google Analytics med Shopify

Det er en liten stund siden sist innlegg, og jeg har jobbet med eksamen- men nå er jeg inne i siste del av det digitale markedsføringsfaget- DIG2103, og jeg skal fortelle dere step by step for hvordan man kobler Google Analytics opp mot Shopify, som er et supert verktøy for måling av trafikk og for å finne ut av hvem kundene dine er. For dypere gjennomgang og forståelse for hvordan du kan analysere dine ønskede data, anbefaler jeg å gjennomføre Googles egne kurs, Google Analytics for Beginners og Google Advance Analytics. (Jeg legger ved linker til alle kursene nederst i innlegget).

bildekilde: shorturl.at/psDY1

Begge programmene er gratis og er svært effektive verktøy i tillegg til Shopify´s egne verktøy. Shopify har en del nyttige målingsverktøy som forteller deg i sanntid hvor mange som er i butikken, hvor mange kunder man har, hvor de kommer fra, antall besøkende osv osv. Vil man ha mer konkret data å jobbe ut i fra, kan det være nyttig å koble opp Shopify med Google Analytics.

Veldig kort om Google Analytics

Google Analytics er et gratis målingsverktøy fra Google der man kan blant annet analysere informasjon som gir deg verdifull statistikk. Hensikten med Analytics er å gi deg innsikt i data om kundene dine, få en mer målrettet markedsføring og søkemotoroptimalisering (SEO). Noen type data du får er antall besøkede på nettsiden/butikken, hvor trafikken kommer fra, hvor lenge brukerne er på siden din, demografi, konverteringsrate og fluktrate, mest populære sidene og hvilken enhet de bruker.

Enkle steg for hvordan konfiguere Google Analytics med Shopify

  1. Lag en Google brukerprofil: Det aller første du må gjøre er å lage en Google konto, de aller fleste har det om du for eksempel bruker Gmail, Youtube eller Drive, men om du ikke har det allerede så er det veldig enkelt å opprette- Sign up på Google Analytics nettside, fyll ut nødvendig informasjon for din nettside og send. Dette gjør du her: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/. Fyll inn dataen som passer best for deg, og huk av innstillingene du ikke vil ha, legg til kontonavn, navn på nettsted og URL´en til nettstedet.

2. Skaff den globale nettstedstaggen: Denne koden kan være nyttig å skrive ned, som på en post-it lapp. Denne koden kommer opp når du klikker på «administrator» i sidemenyen, så «sporingsinformasjon» og til slutt «sporingskode». Kopier denne koden og hold den klar til neste steg. Koden ser for eksempel slik ut: UA-196221026-1 (du finner også koden under områdeinnstillinger)

3. Legg koden i Shopify: Om du leser denne guiden så har du mest sannsynligvis allerede opprettet en Shopify konto. Du må logge deg inn og være inne på området over nettbutikken. Klikk på «preferanser» og deretter bla ned til du finner «Google Analytics» lim inn koden her! Husk å lagre. Fra nå av skal du kunne se masse spennende informasjon i Google Analytics, og da kommer vi på siste steg. (NB: Det kan ta litt tid før du får tilgang til dataen i Google Analytics!)

4. Sjekk om alt funker! En enkel måte å sjekke om du har implementert rett er å åpne sanntidsanalysen i Google Analytics. Gå innom nettbutikken i en annen fane, dukker det opp en besøkende så funker det! Om du ønsker å eksludere intern trafikk kan man velge filter som fjerner uønsket trafikk med å blokkere IP adressen din, da telles ikke ditt besøk med i rapporten. Dobbeltsjekk gjerne om at nettbutikken er koblet opp med rett kode.

Link til de forskjellige kursene

For bedre forståelser for hvordan Google Analytics fungerer anbefaler jeg å gjennomføre disse kursene, de går i større detalj om hvordan programmene kan utnyttes mest mulig enn min lille guide og er enkle å forstå og gjennomføre.

Google Analytics for beginners: https://analytics.google.com/analytics/academy/course/6

Google Advance Analytics: https://analytics.google.com/analytics/academy/course/7

Litteraturliste:

tenkdigitalt.no, lest 21. mai 2021,https://tenkdigitalt.no/blog/slik-setter-du-opp-google-analytics-steg-for-steg/.

help.shopify.com, lest 21 mai 2021,https://help.shopify.com/nb/manual/reports-and-analytics/google-analytics/google-analytics-setup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *